3 yufka
250 gr. kıyma1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz, karabiber
Yufkaları ıslatmak için: 5-6 kaşık sıvı yağ ve aynı miktarda yoğurt
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir ve kıymayla çok az yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Bulgur kaynar suyla haşlanır.
Haşlanan bulgura tuz, karabiber ve ceviz eklenir.
Yufkalar 4 eşit şerit şeklinde kesilir ve yoğurt yağ karışımı ile ıslatılır.
Yufkaya bulgur yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır.
Böreklerin üzeri tekrar yoğurt yağ karışımı ile ıslatılır ve galeta ununa bulanır
Fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder