15 Ocak 2011 Cumartesi

Ev Yapımı Kestane Şekeri

MALZEMELER:

1 kg kestane
4 su bardağı şeker
2.5 bardak su

YAPILIŞI:

Kestanenin dış kabukları soyulur ve
parçalanmayacak şekilde biraz haşlanır.
Tencerede şeker ve su kaynatılır.
Kestaneler tencereye eklenerek 3 saat çok kısık ateşte pişirilir.
Ateşten alındıktan sonra bir gün dinlendirilir.
Ertesi gün tekrar kısık ateşte 2 saat kadar daha pişirilir.
Soğuduktan sonra servis edilir.

Mutfağımdan Seçmeler Notu :Eğer sizde kestane şekerini çok sevip ama bir o kadar da pahalı bulanlardansanız kesinlikle işinize yarayacak pratik bir tariftir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder