500 gr. yağsız dana kıyma
1 dilim bayat ekmek içi2 soğan
1 avuç maydanoz yaprağı
5 patlıcan
2 domates
Yarım kaşık salça4-5 sivri biber
Kızartma için sıvı yağ
1 kahve kaşığı karabiber, kimyon
Tuz
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon yoğrulur.
Küçük köfteler yapılır.
Patlıcanların baş kısmı kesilerek boydan boya ince şekilde dilimlenir.
Bol tuzlu suda yarım saat bekletilir yıkanıp kurulanır.
Yağda kızartıldıktan sonra iki tanesine bir köfte sarılıp üzerine domates ve biber konarak kürdanla sabitlenir.
Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle yavaş yavaş fırında pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder