15 Ocak 2011 Cumartesi

Kara Kız Köftesi

MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane

SOSU İÇİN:
1 su bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 demet maydanoz

YAPILIŞI:
Bulgur tencereye konarak 1.5 bardak kaynar su eklenir ve kapak kapatılır.
Bulgur haşlandıktan sonra un, nişasta, yumurta akı, kuru nane ve tuz ile yoğrulur.
Küçük toplar halinde şekil verildikten sonra tuzlu suda 5 dakika haşlanır.
Haşlandıktan sonra servis yapılacak tabağa alınır.
Tavada zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, biber salçası, kırmızı biber, kimyon ve tuz kavrulur ve köftelerin üzerine dökülür.
Maydanoz yaprakları ince şekilde doğranarak köftelerin üzerine serpiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder