Patlıcan Püresi için:
6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ1 su bardağı süt
3 kaşık kaşar peyniri rendesi
Tuz
Kebap için:
1 kg kuşbaşı et
2 soğan
2 domates
2 kaşık yağ
Tuz, karabiberYAPILIŞI:
İnce doğranmış soğan ve et yağ ile birlikte kavrulur.
Rendelenmiş domates konarak karıştırılır.
2-3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tuz ve karabiber atılır.
Patlıcanlar ocakta közlenir.Közlendikten sonra soyularak incecik kıyılır.
Yağ ile un hafif pembeleşecek şekilde kavrulur.
Patlıcanlar, rende kaşar, süt ve tuz konup pişirilir.
Yapılan pürenin üzerine etler konarak servis edilir.
Mutfağımdan Seçmeler Notu: Peynir tadını yoğun olarak almaktan hoşlananlardansanız eski kaşar kullanmanızı tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder