1 paket margarin
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un1 paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için yumurta akı
YAPILIŞI:
Un, pudra şekeri, yumurta sarısı ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyup üzerine yumuşak margarini ekleyin ve uygun kıvamı bulane dek yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru merdaneyle açın.
Su bardağı ve şişe kapağı (ya da yapmak istediğiniz şekle uygun olarak şekilli kalıplar kullanabilirsiniz)
Merdaneyle açılan hamuru su bardağıyla kesip diğer hamurun ortasını boşluk yaratacak şekilde kestikten sonra iki hamuru birbirine yapıştırın.
Üzerine yumurta akı sürün.
İyi ısıtılmış fırında pişirdikten sonra boşluk kısımları reçelle doldurarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder