15 Ocak 2011 Cumartesi

Peynirli Patates Köftesi

MALZEMELER:
6 adet patates
4 yumurta
5 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı

YAPILIŞI:
Patatesler haşlanıp rendelenir.
Soğuduktan sonra 2 yumurta,tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur.
Peynir ezilerek maydanoz ile karıştırılır.
Yumurta büyüklüğünde alınan patates karışımı avuç içinde kayık şeklinde açılarak ortasına koyulan peynir maydanoz karışımı ile yuvarlanır.
Çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartılır.
Fazla yağını alması için peçete üzerine çıkarılır.

Mutfağımdan Seçmeler Notu:Peynir maydanoz karışımı eklemeden ''Patates Kroket ''olarakta hazırlamanız mümkündür.
Daha sağlıklı olması için  kendi tercihim olarak zeytinyağında kızartmanızı tavsiye edebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder