1 kg. kuşbaşı eti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 soğan
3 patates
2 havuç
1 su bardağı konserve bezelye
2 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı kekikTuz
YAPILIŞI:
Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konarak kavrulur.
Salça eklenir ve biraz daha karıştırılarak 2-3 bardak su ilave edilir.
Etler yumuşayana kadar pişirilir.
Küçük doğranmış patates ve havuçlar eklenir.
Sebzeler piştikten sonra konserve bezelye ve tuz ilave edilir.
Yaklaşık 10 dakika sonra kekik serpilerek ateşten alınır.
Mutfağımdan Seçmeler Notu: Eğer aceleniz varsa tüm sebzelerin daha çabuk pişmesi için karışık garnitür konserve kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder